Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nl:digitaal:start

Digitale dingen

Met arduino automatiseer je zelf je huis en bouw je je eigen meetapparatuur en het is prettig laaggdrempelig programmeren, voornamelijk omdat je je programma kort moet houden. Ik ben bezig met een paar klussen met arduino.

Allereerst simpele huisautomatisering met een webinterface en tijdschakeling, met klik kan je de lichten in huis bedienen met een wemos arduino board. KLik heeft een webpagina met een aantal knoppen. Klik stuurt aan en uit opdrachten naar klikaanklikuit ontvangers via 433 Mhz. KLik heeft een lichtsensor die gebruikt kan worden om automatisch lichten aan kan schakelen wanneer het donker wordt. Klik meet ook temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk in huis. De meetwaarden kunnen opgevraagd worden via een eigen adres. Klik geeft op aanvraag de meetwaarden in json. Klik onthoudt niets. Dus je kan geen historische waarden of tijdseries opvragen. De code van klik staat op github.

navspark-logger01.jpg Kandedifang is een gps/beidou satellietontvanger en logger. Het is gemaakt voor een navspark arduino bord met ingebouwde gps/beidou ontvanger. Met een beetje solderen en een oud scherm van een nokia telefoon kan je daar zelf een satellietnavigatie apparaatje mee maken.

Amsterdam lights is een arduino schets die een slinger met lampjes aanstuurt. Het laat een simulatie zien van Brian's Brein, een cellulaire automaat die een simpele simulatie van neuronen laat zien.

Alle pagina's over digitale dingen:

2019/06/10 20:53China en open tech Het beeld wat de woorden China en technologie oproepen in het westen is niet zo gunstig. We zien China als een land wat technologie inzet om…, , ,
2020/03/15 17:40Eise planetenkaart In de stad zie je niet zoveel van de sterrenhemel. Alleen de helderste sterren zijn zichtbaar en omdat je tussen gebouwen niet de hele heme…, , ,
nl/digitaal/start.txt · Laatst gewijzigd: 2023/03/29 21:08 door 127.0.0.1